LUOTETTAVAA PALVELUA REILUILLA HINNOILLA 

Puhtaampi sisäilma?

Ilmanvaihtotyöt, asennukset, huollot ja puhdistukset,omakotitaloihin ja rivi,-paritaloihin.

Hyvin toimiva ilmanvaihto vähentää sisäilman epäpuhtauksia sekä pidentää kiinteistön käyttöikää ja lisää asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä. 

Vaikka ilmanlaatu olisi hyvä, ei se riitä takaamaan hyvää ilmanvaihtoa jos tasapainotukset eivät ole kohdallaan. Säätöjen on oltava suunniteltujen arvojen mukaiset. Oikeat ilmamäärät takaavat että huoneistossa on riittävä ilmanvaihto. Jos painesuhteet eivät ole kohdallaan saattavat hajut ja epäpuhtaudet kulkeutua tiloista toisiin. 

Poistopuoli on yleensä riittävä huoneistoissa, mutta korvausilma on yleensä puutteellinen vanhemmissa rakennuksissa. Tunkkainen haju, vedon tunne, kuiva ilma, viemärin haju ovat merkkejä huonosta sisäilmasta. Huonolle sisäilmalle on aina jokin syy !                                            

Ilmanvaihdon puhdistus onkin syytä tehdä säännöllisesti: Suositeltu huoltoväli on 5 vuotta, painovoimaisten järjestelmien osalta 10 vuotta. Suodattimien vaihto suoritetaan lähes kaikissa kiinteistöissä liian harvoin. Jotta iv-laitteistot toimisivat halutulla tavalla, suodattimet pitäisi vaihtaa vähintään 2-3kertaa vuodessa.   

Puhdistuksen aikana ilmanvaihtokanavat alipaineistetaan ja harjataan koneellisesti. Pölyt ja muut epäpuhtaudet eivät pääse oleskelutiloihin vaan kulkeutuvat alipaineistajan kautta erilliseen suodatinyksikköön.   

Mittaukset ja säädöt

Ilmamäärien mittaukset ja venttiilien säädöt voidaan tehdä myös erikseen toimeksiantona, sisältäen mittauspöytäkirjan kuten uudisrakentamisen yhteydessä ennen asunnon käyttöönottoa.                   

IV-huolto :                                               

 • IV-koneiden puhdistukset ja iv-venttiilien pesu
 • Ilmamäärien mittaukset ja venttiilien säädöt
 • Pöytäkirjat asennuksista ja huolloista  
 • Ilmastointikanavien alipaineistus ja mekaaninen harjapuhdistus.                
 •                                                                                                                                

   Venttiilien asennukset   

  Korvausilman eli tuloilman venttiilien asennukset seinään tai esim. tuuletusikkunaan. Asennamme Velcon termostaatilla toimivia korvausilmaventtiilejä.

  Ota yhteyttä niin kartoitetaan tilanne yhdessä. Tulen aina katsomaan työkohteen paikanpäälle etukäteen, ennen työtarjousta.

  Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta - omavastuu 100€ .


                               Pyydä tarjous! 

   

  Työ suoritetaan käyttämällä pyöriviä harjoja ja alipaineistamalla kanavistot.  

  Huippuimurin puhdistus.

  Ilmalämpöpumppu asennukset ja huolto

  Poistoilmaventtiilin  mittaus + säätö

  Meiltä Velcon korvausilmaventtiilit asennettuna.
  Meiltä Velcon korvausilmaventtiilit asennettuna.

  VELCO-korvausilmaventtiilissä termostaatti säätää automaattisesti venttiilin avausta ulkolämpötilan mukaan + 10 °C ja -5 °C välillä. Tätä kylmemmällä ilmalla jo muutaman millin minimiavaus takaa riittävän ja vedottoman ilmanvaihdon.